EWTN

Eternal Word Television Network (EWTN) är idag det största religiösa mediala nätverket i världen men började anspråkslöst 1981 i en garagestudio i klostret Our Lady of Angels Monastery i Irondale, Alabama, i de amerikanska sydstaterna. Klostret grundades av Moder Maria Angelica av bebådelsen 1962 och ett av hennes sätt att evangelisera var att skriva små böcker som blev allt populärare. Klostret skaffade därför en tryckpress för att tillverka och distribuera hennes böcker över hela världen.

Moder Angelica fick också förfrågningar om att hålla föredrag på många olika ställen och höll i ett radioprogram. Mot slutet av 1970talet sändes hennes filmade föredrag bland annat på tv-kanalen Christian Broadcasting Network. Det var då hon tog beslutet om att inrätta en tv-studio i klostrets garage och starta en egen katolsk tv-kanal.

EWTN Global Catholic Network sänder på engelska, spanska, tyska, och ukrainska och vänder sig till alla som vill få nyheter från ett katolskt perspektiv, se direktsändningar från påvens resor och kyrkliga evenemang, ta del av berättelser om konversioner, eller få kunskaper från specialister på katolsk tro och moral, samt få tillgång till unika dokumentärfilmer från nätverkets samarbetspartners.

EWTNs viktigaste uppdrag är att sprida det kristna glädjefulla budskapet till så många som möjligt.

För mer information på engelska se ewtn.com