Möt den liftande munken som hade en extraordinär nära-döden upplevelse

Friar_Juan_Maria_Crisostomo_Right_hitchhiking_with_a_fellow_friar_and_Little_Sister_of_Jesus_and_Mary_Credit_Poor_Friars_[1].jpeg
 

Av Courtney Grogan

Rom, Italien, den 24 januari 2019 / 12:16 (CNA) .

Mirakulösa händelser har format broder Juan Maria Crisostomos liv och fört honom till den radikala fattigdomen och enkelheten i kallet som en liten broder av Jesus och Maria.

Från ett oförklarligt helande till en nära-döden-upplevelse, broder Juan har verkligen en story att förmedla. Den fattige brodern delar med sig av sin berättelse när han liftar genom USA och Italien – och han pekar alltid mot Kristi närvaro i eukaristin.

Broder Juans barndom i Dominikanska republiken präglades av en tragisk olycka. Sju månader gammal föll han ur sin vagga in i en eldstad med ansiktet före.

De svåra brännskadorna murade igen hans ögon, huvudet svullnade och lungorna hade svårt att fungera. Läkarna berättade för hans mamma att det var mycket troligt att hennes son skulle dö.

"Efter detta tog min mamma mig gråtande i sina armar och bad till Mamma Maria," Maria, hjälp honom genom din Son, Jesus Kristus." Hon bad denna vackra och enkla bön med tro," sa broder Juan till CNA (Catholic News Agency).

"Tre dagar efter min mammas bön blev mitt huvud som vanligt, mina ögon öppnades och mina lungor började fungera," sa han. Läkarna kallade det ett mirakel, och började sedan arbeta med hans första ansiktsrekonstruktionskirurgi.

Under de 30 åren som följde genomgick han 22 ansiktsoperationer till. Men snarare än att fokusera på denna svårighet sa broder Juan att det är hans uppgift att dela den stora glädjen och friden han har hittat i eukaristin och i hans "enkla liv med Kristus."

Detta var broder Juans budskap under hans två resor som liftare genom USA och Italien.

Som en del av hans utbildning som en liten broder av Jesus och Maria, även känd som de fattiga bröderna, så sov Juan på busstationer för att omfamna ordensgemenskapens speciella karisma: "Att gå ut på gatorna" för att "föra själarna till sakramenten.”

Jesu och Marias små bröder, en religiös gemenskap som godkändes av Vatikanen 2014, grundades på Sicilien och har tagit till sig som sin spiritualitet både karmelitisk kontemplation och franciskansk fattigdom och evangelisering.

Under en liftande pilgrimsfärd från Houma, Louisiana - där de fattiga bröderna har en amerikansk brödragemenskap - till de heliga trapporna i Santa Fe, New Mexico, sa broder Juan att stötte på många "människor som försökte hitta meningen i sina liv."

"De frågar, ’varför har du inte en bil? Varför har du inte ett normalt liv?'" Broder Juan förklarade, och detta öppnade dörren för att honom att dela hur vi "hittade vår frid."

Men inte alla som de stötte på var välkomnande i början.

"Vissa människor ringde polisen eftersom de trodde att vi var ISIS-terrorister. Sju polisbilar kom och omringade oss med vapen," sa han. "Nervösa och rädda ... frågade vi dem, ’varför gör ni det här mot  oss? Vi kommer med Jesu Kristi frid." Efter detta bad polisen om ursäkt och berättade för bröderna att de kunde stanna så länge de ville.

För närvarande studerar broder Juan för att bli präst i Rom och hoppas bli vigd om några år. Han sa att hans kallelse bekräftades för honom genom en erfarenhet han hade under en av alla hans ansiktsoperationer.

14 år gammal hade Juan fått ett hudtransplantat taget från ryggen för att han skulle kunna röra nacken. Efter operationen orsakade nedsövningen komplikationer så att hans hjärta stannade i återhämtningsrummet. EKG-apparaten visade en rak linje.

Under tiden hade han en utanför-kroppen-upplevelse. "Jag såg min kropp när läkaren försökte hjälpa mig att komma tillbaka till livet ... ovanifrån," förklarade han.

"Samtidigt, två vingar - ja de var som en ängel - de tog mig till den där platsen, en mycket vacker plats. Jag såg Mamma Maria och jag såg Jesus Kristus,” sa han.

"Jesus Kristus satt på sin tron. Han hade mycket lysande vita kläder,” fortsatte han.

"Med ett fantastiskt leende sa Maria: ’Min son, din tid har inte kommit än, eftersom du har ett uppdrag att slutföra på jorden," sa han. "Efter att hon pratat med mig kom jag snabbt tillbaka."

"Detta förändrade allt i mitt liv," sa broder Juan. "Genom denna vackra vision förstod jag att vi bara stannar en liten stund i denna värld. Jag förstod att vi behöver leva ett moraliskt liv. Jag tror att helvetet finns, och jag vet att paradiset och skärselden existerar. "

Till denna dag har han en speciell hängivenhet till Maria - och eukaristin.

"Under mitt liv, när jag ber och tar emot eukaristin, säger jag något till Gud genom Maria. Jag säger, ’Maria, hjälp mig för jag vill inte att mitt hjärta ska bli en sten. Jag vill ha ett hjärta av kött, ett enkelt, öppet hjärta. '"